Új lélegeztetőgéppel bővült a Heim Pál Gyermekkórház Intenzív Osztálya


Budapest, 2017. 06. 16. – A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly indított gyűjtést egy új, a meglévőknél korszerűbb lélegeztetőgép megvásárlására. Az akció eredményes volt, a napokban ünnepélyes keretek között átadták az új életmentő készüléket, melyet egyéni és céges adakozásokból és az MVM Partner Zrt. 10 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolnia az Alapítványnak a kórház javára.

 

A főváros gyermekellátásának szűk kapacitása a rendkívül súlyos állapotban lévő gyerekek lélegeztetése. Ha súlyos állapotú gyerekhez hívják a mentőket egyik első feladat, hogy megtudják, melyik gyermekellátó-hely rendelkezik lélegeztetésre szabad kapacitással. A Heim Pál Gyermekkórházban is rendszeresen gondot okozott a lélegeztetőgép hiánya, ezért a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly évvégén gyűjtést indított a lakosság körében, hogy egy új géppel segítsen a kórháznak. „Felhívásunk meghallgatásra is lelt, nagyon sokan, lehetőségeiknek megfelelően küldtek támogatást – mondta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány Kuratórium elnöke. - Az orvosi műszerek ellenben rendkívül drágák, ezért már majdnem elakadt a cél megvalósulása. Ekkor jelentkezett az MVM Partner Zrt., akik már többször támogatták nagy összegekkel az alapítvány munkáját” – tette hozzá az elnök.

Az MVM Partner Zrt. 10 millió forinttal támogatta a műszer megvételét, így a lakossági és a céges adományok összefogásával megvalósulhatott ez az újabb fejlesztés. A lélegeztetőgépet Dr. Kiss Gabriella az Intenzív osztály vezetője vette át. Elmondta, hogy a gépet rögtön használatba vették és már több gyerek, csecsemő életben tartását segítette. Az átadásra szerettük volna az adományozókat is meghívni, de az osztály működését akadályozta volna ilyen nagy tömeg részvétele. Így a legnagyobb adományt adó MVM Partner Zrt. képviselője ismerkedett meg az osztály, és benne a lélegeztetőgép feladatával, működésével és a gyerekek gyógyulásával kapcsolatos áldozatos munkával.